Singurul Laborator Independent din România
specializat în analize fizico-chimice și testare a lubrifianților.

peste

ani de experiență

rezultate în

de ore

Redu la minim costurile cu mentenanța echipamentelor tale!

În această perioadă Laboratorul GreenOilCheck desfășoară o amplă campanie de informare cu privire la necesitatea realizării analizelor de ulei pentru a reduce costurile cu mentenanța echipamentelor în companiile românești.

În prezent, 38% dintre profesioniștii în lubrifiere din industria românească înteleg utilitatea testelor pentru lubrifiantul în uz, iar jumătate dintre aceștia înțeleg cum să interpreteze un raport de analiză a lubrifiantului, primit de la un laborator comercial (*informații bazate pe un sondaj realizat recent de laboratorul GreenOilCheck).

De aceea, GreenOilCheck vine în sprijinul profesioniștilor din domeniu și oferă consultanță gratuită tuturor persoanelor interesate.

Vâscozitatea este cea mai importantă caracteristică a unui lubrifiant.

Monitorizarea vâscozității lubrifiantului este esențială deoarece orice schimbare poate duce la o serie de alte probleme, cum ar fi: oxidarea, ingerarea glicolului sau degradarea termică.
Valorile de vâscozitate prea mari sau prea mici se pot datora:

  • prezenței unui lubrifiant incorect;
  • forfecării mecanice a uleiului și/sau a amelioratorului indicelui de vâscozitate;
  • oxidării uleiului;
  • contaminării cu antigel sau a unei influențe din contaminarea cu combustibil, refrigerant sau solvent.

Analiza uleiului este analiza de laborator a proprietăților unui lubrifiant, a contaminanților în suspensie și a resturilor de uzură. Aceasta se efectuează în timpul întreținerii predictive de rutină pentru a oferi informații semnificative și precise despre starea de lubrifiere și despre starea echipamentului (motor, angrenaj, compresor, reductor, turbină etc).

Toate rapoartele elaborate de laboratorul GreenOilCheck, în urma analizelor efectuate, conțin o interpretare detaliată a rezultatelor obținute.
Urmărind rezultatele probelor de analiză a uleiului de-a lungul duratei de viață a unui echipament, se pot stabili tendințe care ajută la eliminarea reparațiilor costisitoare și neprevăzute.

 

Un specialist GreenOilCheck te va contacta pentru a-ți oferi consultanță gratuită!

11 + 2 =